Friday, February 24, 2012

Køpping: Supreme Roastworks, Finca San Fransisco

Ren Nytelse
Supreme Roastworks startet sin karriere på KAFFA brenneri, senere startet Joar og Magnus Supreme roastworks (SRW). SRW har lenge vært mitt hemmelige ess i ermet.

Et stikkord som ofte har gått igjen når jeg skal beskrive SRW er bærfest. Hibuscus, rips, nype, blåbær, markjordbær og masse annet fruktig.

Av og til glimter kaffebrennere med noe annerledes enn deres vanlige profil. Dette gjelder stort sett de fleste skandinaviske kaffebrennere.
SRW Finca San Francisco ble en ren fornøyelse.

www.srw.no

Finca San Fransisco ligger i Juayua, apanecaflellene i El Salvador. Juayua er en liten fjellby omringet av kaffefarmer. Byen har sin egen gastronomiske festival hvert år.

Kaffebønne: Vasket Pacamara, plukket mellom januar - mars 2011.
Brent: 16 Februar 2012.

Køpping
Brygget på : Aeropress
Kvernet : Litt grovere enn espresso
Bryggetid : 10 sekunder
Gram : 19,01
Vanntemperatur : 94 grader

Duft
Av en eller annen grunn (mulig at jeg nylig kom hjem fra Røros martna) synes jeg det lukter villmark.

Smak
Ren og bløt munnfølelse. Smak av ren kakao.
Ikke så bæraktig som en typisk SRW kaffe, men samme renhet som er deres signatur.
Viktig stikkord er ren kaffe, ikke så kompleks.

Etter koppen
Ikke så kompleks som deres vanlige sortnement men like ren som alltid.
Det er ikke så veldig mye å si enn at dette er en ren kaffe og har en fantastisk kakao ettersmak.
Ikke den erketypriske bærfesten de vanligvis pleier å ha.
Frister å prøve denne i andre bryggemetoder.

No comments:

Post a Comment