Sunday, March 11, 2012

Køpping: Solberg og Hansen Kangocho, Kenya

Transparent Kenya
"Artig & ren Kenyaner"
S&H sin Kenya Kangocho vant nordic roasters cup 2011. Her skal det også sies at blant de tre toppene var Tim Wendelboe, Kaffa og selvklart Solberg og Hansen. Alle fra Norge.
Nordic Roaster ble avholdt i København i 2011.

Solberg og Hansen er de største innen spesialkaffe i Norge. Med omsetning rundt 75 millioner i 2010 hvilket er god omsetning for et kaffebrenneri.

Kangocho er et kooperativ i Nyeri, Kenya. Kaffebærene vokser 1650 moh. Kaffebærene er vasket SL28 og SL34. Vulkanisk jordsmonn hvor høstingen skjer mellom november, desember.

Køpping
Bryggemetode: Aeropress (2 stk)
Kverningsgrad:
1)Filtermalt
2)litt finere enn espresso.
Bryggetid: 1) 60 sekunder 2) 10 sekunder.
Gram: 19 i både 1 og 2.
Temperatur: 92 Celsius.
Brent: 16.02.2012

Duft:
Kompleks, bæraktig.

Smak:
Bær bær og atter bær. Fin balanse mellom syrlighet, friskhet og body. Mye smak, søtlig ettersmak. Ren.
Assosiasjoner: Moden rips og moden frukt.

Etter koppen:
Utrolig artig å smake en ren Kenya. Det finnes en del som ikke er noe særlig tilhengere av Kenyansk kaffe fordi det kan være syrlig og av og til ganske surt. Men denne kaffen har en perfekt balanse mellom fruktighet og syrlighet. Den går heller over til å være søt enn sur.
Rett og slett en god og rund Kenyaner.

No comments:

Post a Comment