Thursday, March 22, 2012

Mean Bean, Bambito Estate. Panama

Søt lykke
Mean bean er Kristiansands skjulte skatt. En liten kaffebar/brenneri i kunstmuseet. Skippergata for å være mer eksakt. Den lille ypplingen lager stort vesen av seg med tilgang til gode kaffebønner og en brenneprofil jeg liker.

Bambito estate er en kaffeplantasje nær volcan baru i chiquiri provinsen. Volcan baru (volcan de chiriqui) er det høyste fjellet i Panama og er en kilometer høyere enn Galdhøpiggen med sine 3475 meter.

Kaffebønnene består av caturra og catuai. En vasket kaffebønne (våtmetoden). Brent 19 mars 2012.

Køpping:
Bryggemetode: Aeropress
Kverningsgrad: Litt finere enn espresso, filtermalt.
Bryggetid: 10 sek, 15, sek, 30, sek, 60 sek.
Gram: 19 & 20.
Temperatur: 92

Duft
Krydder, sjokolade, urter. Frisk

Smak
Bæraktig munnfølelse. Søt som minner om frukt. En jevn og god kaffe.

Etter koppen
Kaffe fra Panama er noe jeg forbinder med eleganse. Kaffe som pleier å være ren og jevn. Kaffen til Mean Bean er brent såpass at de har tatt vare på dette. En jevn og elegant kaffe. Søtlig og ikke bitter.

No comments:

Post a Comment